<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Palestina ligger an til å bli en iransk jihadiststat

Publisert 24. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
Palestinian fighters from the armed wing of Hamas take part in a military parade to mark the anniversary of the 2014 war with Israel, near the border in the central Gaza Strip, July 19, 2023. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa Reuters

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Venstresiden ønsker en palestinsk stat, men de spør sjelden hva slags stat det ville bli. Per nå ligger det an til en Hamas-stat, enten den opprettes med stemmeseddelen eller med våpen. Å skape en jihadistisk-teokratisk, iransk satellittstat bør ikke stå høyt på listen over utenrikspolitiske prioriteringer for USA.

Financial Times

Statseide medier i Kina er fulle av lovord etter Kommunistpartiets tredje plenumsmøte. Men det er lagt frem få konkrete planer for å løse utfordringene i landets økonomi. Den vokser ikke raskt nok til å skaffe jobb til alle de unge.

Die Welt

I 20 år har vi hatt et grenseløst Europa, men migrasjonskrisen satte en stopper for ordningen. Mange europeere har rett og slett glemt at kontroll med landegrensene er én av de elementære oppgavene til en stat.

Dagens Industri

Det har ikke akkurat haglet med PR-seire for FN de seneste årene. Ikke andre seire heller, for den saks skyld. Men én av få suksesser blir vi minnet på nå som selskapene presenterer sine resultater for andre kvartal: De globale målene for bærekraftig utvikling.