<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Vesten mister initiativet innen elbiler til Kina

Hvis Vesten mister sin ledende posisjon i fremtidens bilindustri, mister vi veldig mye, kanskje til og med oss selv. Det skriver Dagens Industri.

Publisert 25. juli 09:19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
FÅR KONKURRANSE FRA KINA: Elon Musk har helt rett når han påpeker at Tesla er et mye større system enn en bil. Nettopp derfor må Sverige holde følge, skriver Dagens Industri. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Demokratene har fått ny energi med Kamala Harris som presidentkandidat. Samtidig er Republikanerne tatt grundig på sengen. De står nå overfor et valg som Donald Trump kan tape.

Financial Times

Dersom det sto igjen tvil om lovligheten av Israels okkupasjon av palestinsk område, er den blitt ryddet bort av Den internasjonale domstolen, ICJ. Vesten har tatt på Israel med silkehansker, men dommen bør få flere land til å revurdere sin holdning.

Die Welt

I lang tid har det vært utenkelig for politikere å opptre uten PR-rådgivere som kontrollerer strategi, opptreden og utseende. Men den amerikanske valgkampen viser at mye ikke kan planlegges. Også næringslivet bør tenke nytt. Ved å gjemme seg bak rådgivere går konsernsjefer glipp av muligheten til å bli hørt offentlig, påvirke politikk eller rett og slett overbevise potensielle kunder.

Dagens Industri

Vesten er i ferd med å miste initiativet innen elbiler til Kina. Med tanke på den tradisjonelle bilindustriens betydning er dette skiftet dramatisk. Hvis Vesten mister sin ledende posisjon i fremtidens bilindustri, mister vi veldig mye, kanskje til og med oss selv.