<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland forbereder seg på tiår med sanksjoner

Selv med en fredelig løsning i Ukraina, vil vestlige sanksjoner mot Russland bestå i flere tiår, mener en høyt plassert tjenestemann i russisk UD.

Publisert 17. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
RUSSLANDS PRESIDENT: Vladimir Putin. Foto: NTB

Etter fullskalainvasjonen av Ukraina i 2022, er Russland det landet som er ilagt flest sanksjoner fra Vesten, flere enn Nord-Korea og Iran. Likevel vokste den russiske økonomien med 4,7 prosent i første halvår i år.

– Dette vil være tilfellet i de kommende tiårene. Uansett utviklingen og resultatet av en fredelig løsning i Ukraina, så er det bare et påskudd. Sanksjonene ble innført mye tidligere, og målet med dem er urettferdig konkurranse, hevdet Dmitrij Biritsjevskij på et debattmøte i Russland. Han leder avdelingen for økonomisk samarbeid i Russlands utenriksdepartement.

Paneldebatten med tittelen «Sanksjoner mot Russland – fremover i all evighet?» var en del av en større debatt blant politikere og næringsliv i Russland om hvorvidt de skal jobbe for lettelser i sanksjonene eller akseptere dem som en langsiktig virkelighet og finne måter å jobbe rundt dem på.

President Vladimir Putin har sagt at fjerning av alle sanksjoner kommer til å være blant hans betingelser for fred.

(NTB)