<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Aksjene har aldri vært så billige

Shippingaksjer har falt mot slutten av 2022, men investeringssjef ser store muligheter i året som kommer. 

Publisert 28. des. 2022
Oppdatert 28. des. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
BILLIG: Richard-Mark Dodds i Pure Value Metrics anbefaler shippingaksjer. Foto: Bloomberg/Pure Value Metrics

 

Flere shippingaksjer har falt tungt i år, deriblant AP Møller Maersk og Hapag-Lloyd som er ned over 30 prosent. Asiatiske Cosco Shipping og Evergreen Marine er ned hele 45 prosent. 

Det gjør dem til ypperlige kjøpskandidater, ifølge Richard-Mark Dodds i Pure Value Metrics. 

– Vi liker shipping fordi aksjene historisk sett aldri har vært så billige sett i forhold til markedsverdien, sier Dodds, investeringssjef for det sveitsiske fondet, til CNBC.

Ifølge Freightos Global Container Freight Index har containerprisene falt fra 11.100 dollar pr. stykk i september i fjor, til 2.100 dollar i dag. Det er rundt gjennomsnittet før pandemien inntraff.

Dodds har aksjer i AP Møller Maersk og Hapag-Lloyd i sitt forvaltede fond. 

Sterk fremtid

Selskapene har nå gitt store deler av overskuddet tilbake til aksjonærene som utbytte, fremfor å kjøpe nye skip som de gjorde under forrige periode med medvind i 2007. De har dermed styrket balansen og sørget for at det ikke har blitt for mye tilbud i markedet med flere skip.

– Shippingselskapene er i en veldig spesiell situasjon der de har en sterk fremtid og sterk fremtidig kontantstrøm. Den vil falle, men fremdeles være på høye nivåer, sier Dodds.

Aksjene som anbefales under er alle med i SonicShares Global Shipping-fondet, har kjøpsanbefaling av samtlige analytikere og minst fire som dekker selskapet, i tillegg til forventet økning i salg og resultat pr. aksje for 2023.

Blant aksjene finner vi også norsk/svenske Wallenius Wilhelmsen. Aksjen har doblet seg i 2022 og er dermed ikke blant kandidatene som kan doble seg, men analytikerne ser likevel 14 prosent oppside i aksjen fra dagens kurs.