<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredly-selskap vil utbetale 1,3 milliarder

Styret i Hunter Group foreslår nå ekstraordinære utbytter på mer enn 1,3 milliarder kroner etter salget av tankflåten.

Publisert 29. des. 2022
Oppdatert 29. des. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 463 ord
Article lead
lead
HVER TREDJE AKSJE: Arne Fredly kjøpte seg nylig opp til 33,3 prosent i Hunter Group. Iván Kverme
HVER TREDJE AKSJE: Arne Fredly kjøpte seg nylig opp til 33,3 prosent i Hunter Group. Iván Kverme

HUNT

Arne Fredlys tankrederi Hunter Group vil utbetale ekstraordinære utbytter på totalt 1,31 milliarder kroner. Det fremgår av innkallingen til en ekstraordinær generalforsamling 19. januar.

Det ene utbyttet som foreslås, utgjør 289,2 millioner kroner – eller 0,51 kroner pr. aksje. Det begrunnes med at selskapet ønsker å tilbakebetale innbetalt kapital til aksjonærene.

Det andre utbyttet som foreslås, er på totalt 1.020,9 millioner kroner – tilsvarende 1,80 kroner pr. aksje. Her er forklaringen at «selskapets egenkapital og likviditet også etter tilbakebetalingen av innbetalt kapital overstiger nødvendig driftskapital».

Fredly har en tredjedel

Utbytteforslagene kommer en drøy uke etter at Fredly selv økte kontrollen i rederiet.

Fredly kjøpte 8 millioner aksjer til 2,17 kroner pr. stykk – eller for 17,4 millioner kroner totalt.

Gjennom Apollo Asset har han dermed 191,5 millioner aksjer i Hunter Group – som gir en eierandel på cirka 33,3 prosent.

Sundt-familien har nær 8 prosent av aksjene via Sundt AS, mens Arne Blystads Songa Capital har 6,3 prosent.

Skal ikke ruge på pengene

Tankrederiet solgte unna sine siste fire tankskip tidligere i år for rundt 3,8 milliarder kroner. Fredly utelukket ikke da at overskuddet fra salget kunne bli delt ut til aksjonærene.

«I utgangspunktet så tenker man på å dele ut alt, men som oftest så kommer vi på en smart idé. Vi har noen smarte ideer til hvordan vi skal bruke pengene, men uansett så kommer vi til å konferere med aksjonærene og gjøre det som er smartest for dem», sa han.

Det er senere blitt signalisert at selskapet ville kalle inn til ekstraordinær generalforsamling for å avgjøre hva selskapet skal gjøre med pengene som er igjen.

Adm. direktør Erik A. S. Frydendal sa til Finansavisen i slutten av november at selskapet vurderte flere konkrete alternativer for midlene.

«Vi skal ikke sitte å ruge på investorenes penger. Dersom investorene ønsker pengene tilbake, vil all kapitalen bli returnert», sa han.

Delt ut 2 mrd. allerede

Siden Hunter Group startet satsingen på såkalte VLCC-fartøyer, altså svært store oljetankskip, har det utdelt utbytte i tre omganger, i tillegg til et utbytte i form av aksjer.

2. februar 2021 ble det delt ut utbytte på 1,00 kroner pr. aksje, den 23. juli 2021 på 0,50 kroner pr. aksje, og 3. november 2022 på 1,50 kroner pr. aksje – til sammen 3,00 kroner pr. aksje i direkte kapitalutbytte.

Det gir totale utbytter på i overkant av 1,7 milliarder kroner siden Hunter Group begynte VLCC-satsingen.

I tillegg ble det i 2018 gjort et utbytte i Dwellop-aksjer, etter at selskapet ble utskilt fra Hunter Group. Dwellop ble ved utbyttet verdsatt til 0,56 kroner pr. aksje basert på hva selskapet tidligere ble kjøpt inn i Hunter Group for, men i en påfølgende rettet emisjon av betydelig størrelse ble aksjene verdsatt til 0,39 kroner pr. aksje. Med sistnevnte verdi ga Hunter Group ut Dwellop-aksjer for 224 millioner kroner, som da vil si et totalt utbytte på 1,95 milliarder kroner.