<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kvitter seg med eiendeler i Russland

Danskene har forlengst besluttet å forlate Russland. Nå er de kvitt to logistikkanlegg i landet, og det er kun en håndfull taubåter som gjenstår.

Publisert 20. feb. 2023
Oppdatert 20. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
SELGER I RUSSLAND: Det danske shipping- og logistikkselskapet A.P. Møller – Mærsk. Foto: Bloomberg

A.P. Møller – Mærsk har inngått en avtale om å selge sine logistikkanlegg i St. Petersburg og Novorossijsk i Russland til selskapet IG Finance Development, opplyser den danske shipping- og logistikkgiganten mandag.

Salget gjøres som en konsekvens av beslutningen i mars i fjor om å avvikle virksomheten i Russland.

Anlegget i Novorossijsk er på 28.750 kvadratmeter og har en kapasitet på 1.500 standard 20-fots containere (TEU), mens anlegget i St. Petersburg er et kjøle- og fryselager på 23.500 kvadratmeter.

Det er Arosa, en større russisk matimportør i Russland, som skal ta over driften ved anleggene. IG Finance Development er et Kypros-registrert selskap, ifølge Reuters.

Bare taubåter igjen

Salget er godkjent av konkurransemyndigheter i både EU og Russland, og ble sluttført 17. februar, opplyses det.

«Vi er glade for å ha funnet en ny eier til våre to logistikkanlegg i Russland og dermed fullføre vår beslutning om å selge alle eiendelene våre i landet», sier kommersiell direktør Karsten Kildahl i Maersk i en melding.

«Gjennom salgsprosessen har vi som selskapet følt et sterkt ansvar for de gjenværende 50 ansatte ved de to anleggene, og vi er glade for at de vil bli tilbudt ansettelse som en del av det nye oppsettet», sier han.

Ifølge Reuters gjenstår salget av fire taubåter før A.P. Møller – Mærsk er helt ute av Russland. En talsperson sier til nyhetsbyrået at en slik prosess er i gang.