<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tor Olav Trøims tørrlastsatsing har mottatt sitt første skip

Himalaya Shipping har mottatt det første av tolv newcastlemax-skip.

Publisert 2. mars 2023
Oppdatert 2. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
Himalaya Shipping-sjef Herman Billung. Foto: Eivind Yggeseth

HSHIP

Tor Olav Trøims Himalaya Shipping har tatt levering av det første av tolv newcastlemax-skip fra New Times Shipyard, ifølge en børsmelding. 

Skipet har fått navnet «Mount Norefjell», og skal nå starte en toårig periodekontrakt til 30.000 dollar pr. dag.

– Vi er svært fornøyde med å leie ut et skip til en rate som er betydelig over kontant breakeven, selv om fremtidskontraktene for capesize-skip tilsier rater på 14.000 dollar dagen i 2023 og 2024, sa adm. direktør Herman Billung da avtalen ble kunngjort. 

Inntjeningen til newcastlemax-skip tar utgangspunkt i ratebildet til den mindre skipsklassen capesize, men newcastlemax-skipene oppnår en høyere rate som følge av større lastekapasitet. I tillegg oppnår rederiet såkalte scrubber-premier på toppen av det hele.

Ytterligere to fartøyer forventes levert i løpet av de neste 45 dagene, og ytterligere tre fartøyer forventes å bli levert innen utgangen av 2023. De resterende seks fartøyene ventes levert innen utgangen av tredje kvartal 2024.