<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøim-satsing vil på Wall Street

Tor Olav Trøims Himalaya Shipping planlegger å gå på børs i USA. Da skal det også hentes penger.

Publisert 8. mars 2023
Oppdatert 8. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
VIL DOBBELNOTERES: Herman Billung er for tiden adm. direktør i tørrlastrederiene Himalaya Shipping og 2020 Bulkers. Nå vil han og styret ta førstnevnte på børs i USA. Foto: Eivind Yggeseth

HSHIP

Tørrlastrederiet meldte onsdag morgen at det har sendt inn en søknad til amerikanske Securities and Exchange Commission – SEC – for en dobbeltnotering på New York-børsen.

I den forbindelse skal det også hentes penger, men tidspunktet og størrelsen på kapitalinnhentingen vil bli kjent ved en senere anledning.

Himalaya Shipping har for tiden et skip i drift og ytterligere elleve store malmskip, såkalte newcastlemax-skip, under bygging på New Times-verftet i Kina. 

Rederiet er avhengig av gjelds- og egenkapitalfinansering for å betale for installasjonen av renseanlegg i form av scrubbere for nybyggene, men også for å dekke arbeidskapitalkrav for de neste tolv månedene.

12 skip i flåten

Ved utgangen av fjoråret hadde rederiet en kontantbeholdning på vel 0,3 millioner dollar. Himalaya Shipping vil forbli notert på Euronext Expand i Oslo.

Det var i forrige uke at rederiet meldte det hadde tatt levering av det første av tolv store malmskip. «Mount Norefjell» gikk rett på en toårig charterkontrakt for 30.000 dollar dagen.

Himalaya Shipping venter å ta levering av to nye skip de neste par månedene, og ytterligere tre skip ventes levert mot utgangen av året. De gjenværende seks skipene vil bli levert neste år.

Onsdag stiger aksjen 1,9 prosent til 63,6 kroner, hvilket priser rederiet med investor Tor Olav Trøim som desidert største eier til 2,0 milliarder kroner. Siden årsskiftet er aksjen opp 27,5 prosent.