<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuffer inn

Stolt-Nielsen doblet nesten inntjeningen i sitt sesongmessig svakeste kvartal for året.

Publisert 30. mars 2023
Oppdatert 30. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 408 ord
LA FREM TALL: Stolt-Nielsen, ledet av Niels G. Stolt-Nielsen. Foto: Jeff Gilbert

 

Stolt-Nielsen melder om et driftsresultat på 142 millioner dollar i sitt regnskapsmessige første kvartal 2023 (desember-februar), mot 92 millioner dollar i samme periode i fjor.

Driftsinntektene steg fra 606 til 709 millioner dollar, mens resultatet før skatt gikk fra 60 til 115 millioner dollar.

– Solid i svakt kvartal

– Første kvartal fortsatte der 2022 slapp, med solide resultater i alle virksomheter i løpet av det som typisk er årets sesongmessig svakeste kvartal, sier konsernsjef Niels G- Stolt-Nielsen i en kommentar.

Norne Securities skriver i en oppdatering at resultatene kom inn bedre enn forventet. 

«Selskapet klarte å fornye sine kontrakter til gunstige rater, og alle segmentene greide seg bra. Totalt sett var det nok et solid kvartal som bør opprettholde tilliten til selskapet», heter det.

Kraftig rateøkning

Driftsresultatet i Stolt Tankers steg fra 78,2 til 87,1 millioner dollar, noe som i stor grad ble drevet av høyere kontraktsfestede rater og høyere spotvolumer. På gjennomsnittet seilte STJS (Stolt Tankers Joint Service) inn inntekter på 29.066 dollar pr. driftsdag i kvartalet, opp 7 prosent fra 27.162 dollar i første kvartal i fjor.

– Den gjennomsnittlige rateøkningen på kontraktsfornyelser i Stolt Tankers var rundt 50 prosent i kvartalet, en betydelig forbedring fra 30 prosent økning i fjerde kvartal. Mens vi jobbet hardt for bedre betingelser, ble en rekke kontrakter ikke fornyet. Men det meste av disse volumene dukker fortsatt opp igjen i spotmarkedet, der vi har vært i stand til å lande høyere rater – forhandlingene fortsetter, legger Stolt-Nielsen til.

Sterkere i lagring

Terminalvirksomheten Stolthaven Terminals økte driftsresultatet fra 20,8 til 25,1 millioner dollar, takket være høyere inntekter i USA og Brasil. 

– Vi opplever en økning i henvendelser, noe som indikerer et sterkere lagringsmarked mot slutten av året, sier konsernsjefen, og peker spesielt på kjemikalier og spesialvæsker – inklusive råstoff for biodrivstoff.

Stolt Tank Containers måtte se sitt driftsresultat falle fra 44,9 til 39,3 millioner dollar.

– Tankcontainermarkedet har holdt seg bemerkelsesverdig godt, men vår forventning er at vi vil bevege oss mot et normalisert marked de kommende månedene, påpeker Stolt-Nielsen.

Juleeffekt i fisk

Oppdrettsvirksomheten Stolt Sea Farm la på sin side frem et driftsresultat (før justeringer for biomasse) på 5,6 millioner dollar – opp fra 3,3 millioner dollar i samme periode i fjor.

«Dette gjenspeiler sesongmessig høyere salgsvolumer gjennom julesesongen og høyere priser for sjøtunge», heter det i rapporten.

Til slutt leverte Stolt-Nielsen Gas et driftsresultat på minus 3,4 millioner dollar, mot et underskudd på 2,9 millioner dollar i første kvartal i fjor.

Stolt-Nielsen

(Mill. USD)1.kv./221.kv./21
Driftsinntekter709606
Driftsresultat14292
Resultat før skatt11560
Resultat etter skatt10052