<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sender ut første utbytte på 4 år

En krigskasse på over 11 milliarder kroner og solide utsikter gjør at Golar LNG begynner med utbyttebetalinger igjen.

Publisert 30. mai 2023
Oppdatert 30. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
I MINUS: Verdijusteringer på olje- og gassderivater, renteprodukter og aksjer gjorde at bunnlinjen endte i kraftig minus for Golar LNG i første kvartal. Her ved sjef Fredrik Staubo. Foto: Ivan Kverme

Golar LNG, som har blant andre investoren Tor Olav Trøim som styreleder og på eiersiden, fikk et justert brutto driftsresultat (EBITDA) på 84,1 millioner dollar, ned fra 89,7 millioner dollar fra året før.

Nettoresultatet viste imidlertid et kraftig tap. Bunnlinjen endte på minus 101,9 millioner dollar, ned fra 345,2 millioner dollar i fjor. Tapet skyldes markedsverdijusteringer på 188 millioner dollar, fordelt på olje- og gassderivater, aksjer og renteprodukter. 

Selskapet har imidlertid besluttet å gjeninnføre utbyttebetalinger basert på det som omtales som en sterk balanse og solide utsikter for kontantstrøm fra drift.

Det vil utbetales 0,25 dollar pr. aksje for første kvartal. Det er første gang gangen på fire år Golar LNG har sendt penger tilbake til eierne. I første kvartal 2019 ble det utbetalt 0,15 dollar pr. aksje.

Golar LNG

(Mill. USD)1. kv./231. kv./22
Driftsinntekter74,072,9
Justert EBITDA84,189,7
Resultat etter skatt−101,9345,2

Slankegrep

Golar LNG har i løpet av de seneste årene foretatt flere grep som har forenklet en særdeles komplisert konsernstruktur.

Etter salgene av datterselskapene Golar Partners og Hygo Energy Transition for henholdsvis 1,9 og 3 milliarder dollar til New Fortress Energy, og Cool Company spin-offen av LNG-skip for 1,2 milliarder dollar, er selskapet i ferd med å konsentrere seg helt og fullt om flytende LNG-produksjon.

Oppgjørene i «slankegrepene» bestod i stor grad av aksjer i New Fortress Energy og Cool Company. I forbindelse med rapporten for fjerde kvartal i fjor ble det også kjent at Golar LNG hadde solgt siste rest av aksjene i sistnevnte for vel 580 millioner kroner.

Kontantposisjonen er nå på 1,0 milliard dollar, tilsvarende vel 11,1 milliarder kroner etter dagens kurs.