<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har funnet en ny shippingrakett

Danske Bank-analytiker Håvard Lie har tatt opp dekning på Stolt-Nielsen. Han mener kjemikalietankrederiet er kraftig underpriset.

Publisert 28. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
KJØPSANBEFALING: Danske Bank-analytiker Håvard Lie med kjøpsanbefaling på Stolt-Nielsen. Foto: Sturlason AS Polyfoto

 

Danske Bank-analytiker Håvard Lie starter dekning av Stolt-Nielsen med kjøpsanbefaling og kursmål på 450 kroner pr. aksje. Det fremgår av en analyse fra meglerhuset onsdag. 

Aksjen er samme dag opp 3,5 prosent, og handles i skrivende stund for 267 kroner. Det betyr at meglerhuset ser nærmere 70 prosent kurspotensial.

«Stolt-Nielsen er godt posisjonert for videre styrking i kjemikalietankmarkedet med sin fornyelsessyklus for kvantumskontrakter. Med en nåværende vurdering på 3,2 ganger vår estimerte P/E for 2023 i forhold til en femårig historisk gjennomsnittlig multiplikator på 13,5 og 0,6 ganger vår Sum-of-the-Parts-verdivurdering, anser vi Stolt-Nielsen som attraktivt priset», skriver meglerhuset.

Sterkt markedet

Danske Bank forklarer at det er begrensede tilgang på nye skip de kommende årene, samtidig som etterspørselen etter kjemikalier ser ut til å øke. 

Etter meglerhusets vurdering skaper dette en positiv fremtidsutsikt for segmentet i løpet av de neste to til tre årene.