<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En brann har kostet selskapet dyrt

Shippingselskapet Stolt-Nielsen vil gjøre en tapsavsetninger på over hundre millioner dollar etter dom i Flaminia-saken. 

Publisert 3. juli 2023
Oppdatert 3. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
TAPAVSETNING: Stolt-Nielsen  Foto: Bloomberg

 

Kjemikalierederiet Stolt-Nielsen varsler tapsavsetninger på 155 millioner dollar etter dom i Flaminia-saken. 

I 2012 brøt det ut en brann i lasterommet om bord MCS Flaminia på vei over Atlanterhavet. Etter ulykken ble rederiet funnet ansvarlig for hendelsen av den amerikanske domstolen US District Court for Southern District of New York. 

Domstolen fordelte ansvaret mellom Stolt Tank Containers og Deltech på henholdsvis 45 og 55 prosent. Deltech er produsent av produktet som ble fraktet med MCS Flaminia tilbake i 2012. 

– Rettsavgjørelsen ble kjent for kort tid siden, og vi vurderer nå hvilke tiltak vi vil ta videre, skriver konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen til finansavisen. 

Etter skatt vil tapsavsetningen påvirke selskapets nettoresultat for kvartalet med rundt 115 millioner dollar, tilsvarende over 1,2 milliarder norske kroner med dagens valutakurs. Selv med dette betydelige beløpet mener konsernsjefen at selskapet har tilstrekkelig likviditet tilgjengelig.

– Selskapet er i en sterk finansiell posisjon med en sterk balanse, sterk cash flow og mer enn nok likviditet til å sikre vår videre drift og vekst, skriver Stolt-Nielsen til finansavisen. 

 Siden ulykken har selskapet brukt betydelige ressurser på å forbedre prosedyrene.  

–Vi jobber kontinuerlig med våre policies og prosedyrer for å sikre at våre operasjoner er trygge. Denne ulykken er en sterk påminning på at alle ledd involvert i en slik skipning må følge prosedyrer, skriver Stolt-Nielsen. 

På et år er aksjen opp snaut 45 prosent, mens aksjen er ned over 6 prosent siden børsåpning mandag.