<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gram Car Carriers sikrer større eierandel

Gram Car Carriers øker eierandelen i bilfraktskipet «Mediterranean Sea» i en ny avtale til 9,26 millioner dollar.

Publisert 19. juli 2023
Oppdatert 19. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
MILLIONKJØP: Gram Car Carriers øker eierandelen ytterligere i et bilfraktskip. Her Georg A. Whist, adm. direktør i Gram Car Carriers. Foto: Ivan Kverme

GCC

Bilfraktrederiet Gram Car Carriers (GCC) har inngått en avtale om å øke sin eierandel med ytterligere 39 prosent i Gram Car AS, et selskap som eier bilfraktskipet «Mediterranean Sea», som ble bygget i 2010. Det fremgår av en børsmelding onsdag.

GCC står for den kommersielle ledelsen i Gram Car og eier 21 prosent av aksjene før onsdagens oppkjøp. Etter transaksjonen vil GCC eie 60 prosent av aksjene i Gram Car.

– Vi investerer i et høykvalitets fartøy vi kjenner godt til en attraktiv pris. Transaksjonen har gunstige avkastningskarakteristikker og vil bidra positivt til fremtidig utbytte, sier adm. direktør Georg A. Whist i børsmeldingen.

GCC vil finansiere oppkjøpet til 9,26 millioner dollar med tilgjengelig likviditet i fire separate transaksjoner, opplyses det.

Øker enda mer

Onsdag ettermiddg meldte GCCat de kjøper ytterligere15,9 prosent eierandel i Gram Car AS, som eier skipet Mediterranean Sea, for 3,78 millioner dollar. Transaksjonen støtter økte utbytteutbetalinger. GCC eier nå 75,9 prosent av aksjene i Gram Car AS.

«Vi investerer i et kvalitetsfartøy til en god pris,» sier Georg A. Whist, konsernsjef i GCC. Skipet er på kontrakt til tredje kvartal 2025. Finansieringen er sikret med et seniorlån på 11,5 millioner dollar. GCC bruker tilgjengelig likviditet for oppkjøpet.