<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Crown LNG går på børs

Naturgass-terminalutvikleren Crown går offentlig gjennom en avtale med SPAC på 685 millioner dollar.

Publisert 3. aug. 2023
Oppdatert 3. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
UTVIKLER TERMINALER: Gunnar Knutsen og Jørn S. Husemoen i Crown LNG. Foto: Iván Kverme

Crown LNG Holdings, som utvikler flytende naturgass (LNG)-terminaler for drift under krevende værforhold, ble torsdag enig om å gå offentlig i New York gjennom en fusjon med et SPAC, i en avtale som gir selskapet en samlet verdi på 685 millioner dollar, skriver Reuters.

Et SPAC er et børsnotert skallselskap der formålet er å slå seg sammen med ett eller flere unoterte selskaper. På den måten gjøres det en slags omvei rundt en tradisjonell børsnotering. Bak SPAC-selskapene står sponsorer i form av investeringsfond, risikofond eller private equity-aktører.

Crown vil fusjonere med Catcha Investment Corp, et SPAC støttet av investeringsfirmaet til teknologi-entreprenørene Patrick Grove og Luke Elliott, ifølge en uttalelse fra de to selskapene som ble sett av Reuters.

Catcha Investment Corp hentet inn 275 millioner dollar gjennom sin første offentlige emisjon i februar 2021. Når avtalen er fullført, vil Crown bli notert på New York-børsen.

Crown, med base i Oslo, utvikler to infrastrukturprosjekter i India og Skottland. Selskapet planlegger å bruke inntektene fra SPAC-avtalen til å finansiere begge prosjektene til endelig investeringsbeslutning, samtidig som de utvider til nye markeder, inkludert Vietnam og Canada, uttalte administrerende direktør Swapan Kataria.

Crown's terminaler bruker en struktur basert på tyngdekraften som utnytter en stor betongkonstruksjon, som ligger på havbunnen og huser lagringstanker og infrastruktur for import eller eksport av LNG.

Catcha Group investert i flere teknologi- og medieselskaper i Sørøst-Asia og Australia. Investeringen i Crown markerer Catchas første satsing innen energisektoren.

Grove sa at Catcha bestemte seg for å støtte Crown fordi deres virksomhet kan bidra til å bringe LNG til markeder som tidligere er blitt oversett av eksisterende aktører, samtidig som det akselererer erstatningen av kull som drivstoff for kraftgenerering.