<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sender ut nok et utbytte

Bunnlinjen falt kraftig for Golar LNG i andre kvartal, men det stanser ikke utbyttebetalingene.

Publisert 10. aug. 2023
Oppdatert 10. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 268 ord
I PLUSS: Golar LNG gikk så vidt i pluss i andre kvartal i år. Her ved adm. direktør Karl Fredrik Staubo. Foto: Ivan Kverme

Golar LNG, som har investoren Tor Olav Trøim som styreleder og på eiersiden, fikk et justert brutto driftsresultat (EBITDA) på 82,8 millioner dollar i årets andre kvartal, ned fra 100,9 millioner dollar året før.

Nettoresultatet falt samtidig kraftig. Bunnlinjen endte på 6,9 millioner dollar, mot 286,5 millioner dollar for ett år siden. Det skal sies at selskapet solgte FSRU-skipet «Golar Tundra» og LNG-skipet «Golar Arctic» for henholdsvis 350 millioner dollar og 269 millioner euro i andre kvartal i fjor.

Etter en fire år lang pause begynte selskapet med å betale utbytte i første kvartal i år. Den gangen ble det utbetalt 0,25 dollar pr. aksje, og det samme vil bli utbetalt til eierne for andre kvartal.

Aksjen ble sist omsatt for 24,48 dollar, hvilket priser hele selskapet til 1,96 milliarder dollar på New York-børsen. Det tilsvarer vel 20 milliarder kroner med dagens kurs.

Golar LNG

(Mill. USD)1. kv./231. kv./22
Driftsinntekter77,567,2
Justert EBITDA82,8100,9
Resultat etter skatt6,9286,5

Slankegrep

Golar LNG har i løpet av de seneste årene foretatt flere grep som har forenklet en særdeles komplisert konsernstruktur.

Etter salgene av datterselskapene Golar Partners og Hygo Energy Transition for henholdsvis 1,9 og 3 milliarder dollar til New Fortress Energy, og Cool Company-spinoffen av LNG-skip for 1,2 milliarder dollar, er selskapet i ferd med å konsentrere seg helt og fullt om flytende LNG-produksjon.

Oppgjørene i «slankegrepene» besto i stor grad av aksjer i New Fortress Energy og Cool Company. I forbindelse med rapporten for fjerde kvartal i fjor ble det også kjent at Golar LNG hadde solgt siste rest av aksjene i sistnevnte for vel 580 millioner kroner.

Kontantposisjonen er nå på 884 millioner dollar, tilsvarende 9,0 milliarder kroner med dagens kurs.