<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikerne venter vekst på 37 prosent

Bilskipsrederiet Wallenius Wilhelmsen offentliggjør tallene for andre kvartal tirsdag morgen.

Publisert 14. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
TALL TIRSDAG: Her bilskipet «Porgy», som ble bygget i 2009 og har en kapasitet til å frakte 6.284 biler. Foto: Bloomberg

 

Bilskipsrederiet Wallenius Wilhelmsen offentliggjør og presenterer regnskapet for andre kvartal tirsdag morgen. I forkant venter analytikere at det vil melde om et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 426 millioner dollar, melder TDN Direkt.

Til sammenligning oppnådde Wallenius Wilhelmsen et ebitda-resultat på 311 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Tallet TDN Direkt viser til, er snittet av estimater Infront har hentet inn for nyhetsbyrået fra fire analytikere. Det peker mot en inntjeningsvekst på 37 prosent for rederiet.

Wallenius Wilhelmsens presentasjon av kvartalsregnskapet kan følges her, fra klokken 8.30 tirsdag morgen.

Inntektsvekst på 10 prosent

Analytikerestimatene peker videre mot inntekter på 1.316 millioner dollar for Wallenius Wilhelmsen i andre kvartal. Tilsvarende tall i andre kvartal 2022 var på 1.190 millioner.

Det ordinære driftsresultatet ventes til 280 millioner dollar, opp fra 187 millioner dollar for ett år siden.

Resultatet før skatt ventes å øke fra 130 til 217 millioner dollar, og resultatet etter skatt ventes å øke fra 105 til 169 millioner dollar. Det gir i så fall et resultat pr. aksje på 0,40 dollar.

Kursmål spriker

Tre analytikere oppgir også anbefalinger for Wallenius Wilhelmsen-aksjen, ifølge TDN Direkt. To av dem anbefaler å kjøpe bilskipsaksjen, mens én har en «hold»-anbefaling.

Det gjennomsnittlige kursmålet blant analytikerne er på 104 kroner, men det er store sprik, da kursmålene varierer mellom 70 og 154 kroner.

Nordea Markets er blant meglerhusene som har stilt opp med estimater i TDN Direkts sammenstilling. Meglerhuset, ved analytiker Erik Hovi, gjentok før helgen en kjøpsanbefaling og et kursmål på 135 kroner.

Fredag endte Wallenius Wilhelmsen-aksjen på 73,05 kroner, etter en kursnedgang på 25 prosent så langt i år.