<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wallenius Wilhelmsen knuste konsensus

Wallenius Wilhelmsen leverte knallsterkt, men preges av forsinkelser i havner i USA, Canada, Panamakanalen og Australia. 

Publisert 15. aug. 2023
Oppdatert 15. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen Foto: Thomas Bjørnflaten

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30

I forkant venter analytikere at Wallenius Wilhelmsen ville melde om et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 426 millioner dollar.

Selskapet svarte med å levere EBITDA på 477 millioner dollar og slo dermed konsensus med hele 12 prosent. 

Til sammenligning oppnådde Wallenius Wilhelmsen et EBITDA-resultat på 311 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

– Økonomisk, kommersielt og operasjonelt var dette et godt kvartal. Kontantstrømmen er solid og dette er en god plattform for videre drift, sier Lasse Kristoffersen, adm. direktør i Wallenius Wilhelmsen.

Kristoffersen legger til at selskapet fortsatt opplever lange ventetider ved enkelte sentrale havner. Én årsak er dekontamineringsrutinene for biologisk materiale som fortsetter å forårsake forsinkelser i Australia. Selskapet opplever i tillegg forsinkelser på USAs vestkyst, i Canada og gjennom Panamakanalen. 

Han understreker at selskapets fraktkapasitet er strukket, og at nye langsiktige kundekontrakter inngås på attraktive prisnivåer. 

Flere estimater

Analytikerestimatene pekte videre mot inntekter på 1.316 millioner dollar for Wallenius Wilhelmsen i andre kvartal. Tilsvarende tall i andre kvartal 2022 var på 1.190 millioner. Fasit for andre kvartal 2023 endte på 

Det ordinære driftsresultatet ventes til 280 millioner dollar, opp fra 187 millioner dollar for ett år siden.

Resultatet før skatt ventes å øke fra 130 til 217 millioner dollar, og resultatet etter skatt ventes å øke fra 105 til 169 millioner dollar. Det gir i så fall et resultat pr. aksje på 0,40 dollar.