<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forlenger kontrakt til høyere rater

Avance Gas har forlenget kontrakten for VLGC-en «Pampero» og øker ordreboken med rundt 29 millioner dollar.

Publisert 1. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
RIR BØLGEN: Avance Gas, ledet av Øystein Kalleklev. Foto: Iván Kverme

 

Avance Gas har forlenget TC-kontrakten (time charter) for VLGC-en «Pampero» med minst 21 måneder, går det frem av en børsmelding fredag. 

Den nye kontrakten vil starte i direkte forlengelse av den eksisterende kontrakten som går ut november i år. Dermed er skipet sikret arbeid frem til sin 10-årige spesialundersøkelse i tredje kvartal 2025. Befrakteren har også muligheten til å forlenge den nye kontrakten med ett år.

Raten er fast og vil ifølge selskapet øke ordreboken med rundt 29 millioner dollar.

– Forlengelsen passer godt inn i vår kommersielle portefølje, ettersom vi har flere TC-avtaler som utløper på kort sikt, der både «Iris» og «Venus Glory» har faste avtaler som utløper i fjerde kvartal i år, mens den variable avtalen for «Avance Polaris» utløper i januar neste år. Dette gir oss muligheten til å fornye kontrakter i et betydelig forbedret fraktmarked sammenlignet med da disse avtalene ble inngått, sier Avance Gas-sjef Øystein Kalleklev i en kommentar.