<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Nok en god måned

Höegh Autoliners rapporterer for august, og forteller om et fortsatt sterkt marked.

Publisert 8. sep. 2023
Oppdatert 8. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
OPPDATERER MARKEDET: Höegh Autoliners, ledet av Andreas Enger. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Höegh Autoliners fraktet 1,3 millioner kubikkmeter (cbm) last på pro rata-basis i august og 4,0 millioner cbm i løpet av de tre siste månedene, går det frem av en børsmelding fredag.

Gjennomsnittlig bruttorate i august var 88,70 dollar pr. cbm, 1,5 prosent høyere enn snittraten i andre kvartal. De siste tre månedene ga en snittrate på 87,60 dollar pr. cbm. Nettoraten var i snitt 78,20 dollar pr. cbm i august, 4,3 prosent opp sammenlignet med andre kvartal. Siste tre måneder var nettoraten i snitt 76,50 dollar pr cbm.

– Nok en god måned

HH/BB (High & Heavy and Break-Bulk)-andelen av volumer fraktet i august var 26 prosent, mot 25 prosent de siste tre månedene.

– August var nok en god måned for Höegh Autoliners. Det generelle markedet for våre tjenester er sterkt, og vi fortsetter å fylle skipene våre med en god blanding av kontraktslast og spotlast, både for bilsegmentet og HH/BB-segmentet, sier Höegh Autoliners-sjef Andreas Enger i en kommentar. 

– Netto fraktrate for måneden økte noe fra juli, mens bruttoraten var uendret. Noe lavere forholdsmessige volumer i august skyldes handelsmiks og overbelastning i enkelte havner og Panamakanalen, legger han til.