<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Toppsjef selger aksjer for 53 millioner i Höegh Autoliners

Höegh Autoliners-sjef Andreas Enger selger unna en tredjedel av aksjene han eier i selskapet.

Publisert 8. nov. 2023
Oppdatert 8. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
SELGER: Adm. direktør i Höegh Autoliners, Andreas Enger, selger aksjer i selskapet han leder. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Damgård Invest, et selskap kontrollert av Höegh Autoliners-sjef Andreas Enger, har solgt 620.000 aksjer i Höegh Autoliners til en gjennomsnittskurs på 86,07 kroner stykket, tilsvarende 53,36 millioner kroner.

Etter transaksjonen eier Damgård Invest litt over 1,24 millioner aksjer i Höegh Autoliners, noe som tilsvarer en eierandel på 0,65 prosent. I en børsmelding fremgår det at Damgård Invest har inngått en 12 måneders lock-up avtale med Höegh Autoliners for den gjenværende aksjeposten.

– Gjennom min periode som administrerende direktør har jeg investert mesteparten av min kompensasjon etter skatt i Höegh Autoliners-aksjer. For å balansere min finansielle portefølje og tilbakebetale personlig gjeld har jeg solgt en tredjedel av mine Höegh Autoliners aksjer, og gått med på å låse de resterende i ett år, sier Andreas Enger i en melding.

Onsdag falt Höegh Autoliners-aksjen 0,1 prosent til 85,60 kroner etter en markedsoppdatering.

Tidligere denne uken skrev Finansavisen at investor Ketil Skorstad dumpet nesten alle sine aksjer i bilfraktrederiet knappe to måneder etter han gikk inn. I løpet av perioden skal Skorstad ha tjent rundt 27 millioner kroner på kursoppgang og utbytte på denne investeringen.