<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det kommer til å sprute penger

Fondsfinans Utbytte-forvalter Christoffer Callesen har kjøpt én krone for 50 øre i Wilh. Wilhelmsen Holding. Nå venter han på uttellingen.

Publisert 9. nov. 2023
Oppdatert 9. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord

 

Forvalter Christoffer Callesen i Fondsfinans Utbytte var gjest på Børsmorgen torsdag, og måtte der forklare hvorfor Wilh. Wilhelmsen Holding har blitt en av fondets største investeringer.

– Selskapet har masse bra «assets.» Det er ikke som i Scatec eller deler av Aker-systemet med Horizons eller Cognite som sannsynligvis burde ha vært priset ned, men ordentlig bra selskaper. Likevel prises aksjen til en rabatt på over 50 prosent, sa han.

Callesen tror ikke den mye omtalte familiefeiden har noe med rabatten å gjøre, ei heller at hovedeier har en interesse i å holde verdiene nede av formuesskattehensyn.

– Selskapet har vært gjennom en del tøffe år i bilskip, med noen «nær døden»-opplevelser og usikkerhet om man må skyte inn penger i Wallenius Wilhelmsen eller andre prosjekter. Man har vært litt tilbakeholdne, og først nå kommer den sykliske oppturen for hele shipping-porteføljen deres, fortsatte forvalteren.

– Mitt «base case» er derfor at det kommer til å sprute penger ut fra Wilh. Wilhelmsen Holding. (...) Hvis ikke er det nedsidebeskyttelse i at man betaler 50 øre for en krone, la han til.