<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Landet kontrakt verdt over 70 millioner

Offshore-datter Techano Oceanlift, har blitt tildelt en kontrakt av Sefine Shipyard

Publisert 28. des. 2023
Oppdatert 28. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
STOLTE AV DATTER: Nekkars konsernsjef Ole Falk Hansen (venstre) og avtroppende midlertidig konsernsjef Preben Liltved. Foto: Nekkar

 

Techano Oceanlift, et datterselskap av Nekkar, har blitt tildelt en kontrakt av Sefine Shipyard for levering av en offshore-kran for et nybygg IMR-undersøkelsesfartøy. Kontraktsverdien er om lag 6,5 millioner euro.

Kranen skal leveres til Sefine Shipyard i Tyrkia i 2025.

Techano Oceanlift vil levere en 150-tonns kran som er i stand til å utføre undervannsbyggearbeid samt løfteoperasjoner på overflaten. 

Den 150 tonn kapasiteten knokebomkranen er utstyrt med en aktiv heave kompensert (AHC) vinsj med 3000 meter wire for undervannsbyggeoperasjoner. Kranen har også Nekkars datterselskap Intellilift's kontrollsystem og bevegelseskompenserende system.

Andre kontrakt i år

Dette er den andre avtalen om kranleveranse som Sefine Shipyard tildeler Techano Oceanlift. Den forrige kontrakten, verdt 4 millioner euro, ble tildelt tidligere i år.

– Et viktig formål med å skaffe Techano Oceanlift tidligere i år var å gjeninntre lasthåndterings- og løftesegmentet, som Nekkar har omfattende erfaring med. Denne siste kontrakten og den tidligere tildelingen bekrefter at dette var et klokt strategisk trekk. Vi er fornøyde med Techano Oceanlift-teamet og starten de har hatt som en del av Nekkar-familien, sier Ole Falk Hansen, administrerende direktør i Nekkar.