<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Western Bulk dropper utbytte

Det Christen Sveaas-dominerte tørrlastrederiet ser imidlertid lønnsomhet i Panamax-virksomheten i år. Så langt er både volum og lønnsomhet bedre enn ventet.

Publisert 23. mai

Western Bulk varsler at det ikke vil bli vedtatt noe utbytte for første kvartal, ettersom tørrlastrederiet har brukt perioden til å posisjonere seg for lønnsomhet i de kommende kvartalene.

Et eventuelt utbytte for andre kvartal vil bli kunngjort 15. august sammen med selskapets rapport for første halvår, opplyser selskapet torsdag kveld.

Samtidig varsler Western Bulk at Panamax-virksomheten ventes å bli lønnsom i år, etter det selskapet omtaler som betydelige investeringer i fjor. Resultatene i dette segmentet har ifølge selskapet overgått forventningene både i volum og i lønnsomhet så langt i år.

«Vi er i ferd med å nå et volum på ti fartøyer og er trygge på segmentets videre ekspansjonspotensial,» heter det.

Western Bulk-aksjen endte torsdag på 26,30 kroner, ned 0,4 prosent. Hittil i år er aksjen opp drøyt 5 prosent.

«Meget skuffende og svakt»

Selskapets største eier er Christen Sveaas' Kistefos med 68,1 prosent. I Kistefos' årsrapport for 2023 ble Western Bulk trukket frem som én av tre investeringer som svekket resultatene.

Kistefos-overskuddet sank fra 1,06 milliarder kroner i 2022 til 397 millioner kroner i fjor.

Western Bulk-resultatet ble omtalt som «meget skuffende og svakt». Rederiet tapte 15,6 millioner dollar i fjor, etter et overskudd på 66 millioner dollar året før.