<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er shippingfesten snart over?

Analytiker Petter Haugen i ABG Sundal Collier sier hva han mener om den elleville festen i shipping og om bakrusen snart kommer. Han har også en forklaring på hvorfor Frontline-aksjen har steget 80 prosent, selv om VLCC-ratene har stupt 65 prosent. 

Publisert 21. juni
Oppdatert 21. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord

Analytiker Petter Haugen i ABG Sundal Collier, også kåret til landets beste innen sitt felt, gjester studio sammen med Carsten J. Andenæs og Christer Teigen. Vi spør om shippingfesten er over, og blant annet hvorfor Frontline-aksjen er opp 80 prosent på ett år når tankratene har stupt i samme periode.

Haugen har nylig nedgradert anbefalingen på LPG-rederiene Avance Gas og BW LPG som er blant aksjene på Oslo Børs som har steget mest de seneste par årene. Kort tid etter kom en liten korreksjon i disse aksjene.

– Det var egentlig flaks. Shipping står i midten av alle verdikjeder i verden og påvirkes av all verdens ting. Det å sitte på et kontor på Aker Brygge og tenke at «jeg er så smart at jeg naila den peaken der», det er tøys, sier han.