<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF blar opp 11,9 mrd. for Maersk Supply Service

DOF kunngjør gigantavtale med Maersk – blir et av de største oljeserviceselskapene på Oslo Børs.

Publisert 2. juli
Oppdatert 3. juli

DOF Group kjøper Maersk Supply Service (MSS), et datterselskap av A.P. Møller, ifølge en børsmelding tirsdag kveld. Maersk Supply Service Holding (MSSH), investeringsselskapet til Maersk, vil etter transaksjonen eie 25 prosent av aksjekapitalen i DOF. 

Prisen er på 1,1 millarder dollar, eller 11,9 millarder norske kroner. Oppkjøpet skjer delvis kontant og delvis i aksjer i DOF, 25 prosent. Kontantdelen er en kombinasjon av en ny gjeldsfasilitet på 500 millioner dollar, og en rettet emisjon. 

MSSH vil motta 577 milloner dollar i kontanter, og 58,9 millioner nye aksjer i DOF.

A.P. Møller-Maersk solgte i mars 2023 MSS til A.P. Møller Holding – morselskapet til A.P. Møller-gruppen. Den gang var selskapet priset til 7,4 milliarder kroner.  

Fredriksen er med

Noen sekunder senere kom emisjonsmeldingen. Selskapet vil hente 100 millioner dollar, hvorav John Fredriksen har forhåndstegnet for 30 millioner dollar. Tilretteleggerne er Carnegie, Danske Bank, Norwegian Branch og DNB Markets.

Det sammenslåtte selskapet vil fortsette under navet og merkevaren DOF Group. 

Flåten vil gjøre at DOF nå opperer med 65 eide fartøy, og reduserer flåtealderen fra 11,7 til 10,7 år.  Totalt vil oppkjøpet resultere i en arbeidsstyrke på mer en 5,400 ansatte med 78 moderne offshore/subsea-fratøy. Selskapet får nå verdens største flåte av konstruksjonsskip (CSV). 

Et av de største på Oslo Børs

Det vil skape en av de største oljeserviceselskapene på Oslo Børs, med en samlet markedsverdi på cirka 2,3 millarder dollar (pr. 28. juni).

– Denne transaksjonen markerer en strategisk milepæl for DOF Group, sier Mons Aase, adm. direktør i DOF.

Oppkjøpet støttes av styret i MSSH, MSS og DOF, samt aksjonærer i DOF som representerer mer enn 50 prosent av de utestående aksjene.

MSSH vil ha rett til å nominere to ytterlige medlemmer til styret i DOF, hvorav en skal velges som nestleder. Transaksjonen inkluderer ikke MSS' operasjoner i Brasil.