<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV mener lakseskatten høres for lav ut

Ifølge Dagens Næringsliv mener SV at det kan være grunnlag for en høyere lakseskatt enn det uttalte provenyet på 3,8 milliarder kroner.

Publisert 31. jan. 2023
Oppdatert 2. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
VIL KREVE INN MER SKATT: Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, synes en grunnrentesats på 15 prosent «høres veldig lav ut.» Foto: NTB

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes er opptatt av at det må bli en grunnrenteskatt som skal «bidra betydelig til fellesskapet», skriver DN.

– Er 3,8 milliarder kroner betydelig?

– Vi har ikke låst oss til det provenyet, men mener snarere at det kan være grunnlag for et høyere proveny, sier han.

Debatten om grunnrenteskatt i laksenæringen har blusset opp igjen den siste uken, blant annet etter uttalelser fra fiskeriminister Bjørnar Skjæran om at «regjeringens utgangspunkt er at provenyet skal være i størrelsesorden 3,65–3,8 milliarder». Med dagens inntjening tilsier det ifølge Mowi og andre aktører at skatteprosenten blir rundt 15 prosent, og ikke foreslåtte 40 prosent, skriver DN.

– Er det uaktuelt for SV å gå med på en grunnrentesats på 15 prosent?

– Det er altfor tidlig å si, men 15 prosent høres veldig lavt ut.

Fylkesnes sier at SV skal gjøre en grundig vurdering internt etter at regjeringen har lagt frem sin proposisjon til Stortinget.

(TDN Direkt)