<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andfjord Salmon-laks med overlevelsesrate på 98,3 prosent

Både vekst og overlevelse er fortsatt sterk for laksen i det landbaserte oppdrettsselskapet Andfjord Salmons første basseng på Andøya.

Publisert 17. feb. 2023
Oppdatert 17. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
STERKT OVERLEVELSESRATE: Både vekst og overlevelse er fortsatt sterk for laksen i det landbaserte oppdrettsselskapet Andfjord Salmons første basseng på Andøya. Til høyre adm. direktør i selskapet, Martin Rasmussen. Foto: Andfjord Salmon

Både tilvekst og overlevelse er solid for laksen i Andfjord Salmons første basseng på Andøya:

Første batch har nådd 1.850 gram, med en overlevevelsrate på 98,3 prosent. 

Til og med 16. februar har gjennomsnittsvekten på laksen i selskapets første batch nådd 1.850 gram med en overlevelsesrate på 98,3 prosent, nesten åtte måneder etter smolten ble satt ut.

Dokumentert av Nofima

De biologiske forholdene for de første seks månedene er også dokumentert av Nofima, opplyses det i en melding.

En velferdsrapport skrevet av forskere ved det norske matforskningsinstituttet konkluderer med at fiskens forhold har vært bra i perioden.

Nofima skriver at «veksten har vært høyere gjennom hele perioden enn det som er angitt for fisk i dette vekt- og temperaturområdet (4 til 14 grader celcius) av referanseveksttabeller. Det er også i det øvre området av verdier rapportert i flere tidligere studier, totalt sett».

Slakt til sommeren

Nofima har i forbindelse med dokumentasjonsrapporten undersøkt en stor antall operative velferdsindikatorer for laksen, inkludert vannkvalitet og laksens fysiske miljø, fiskeadferd, og en revisjon av ytterligere fiskehelseparametere er for tiden underveis.

– Vi er glade for at rapporten viser at vi har klart å skape et fiskevennlig miljø for laksen, noe som betyr sunn vekst og høy overlevelsesrate. Vår ambisjon er at forbrukerne skal kunne smake at laksen har levd et godt liv i bassenget vårt, sier Martin Rasmussen, adm. direktør i Andfjord Salmon.

Andfjord Salmon tar sikte på første slakting til sommeren.