<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppdretter varsler emisjon

Salmon Evolution trenger penger til fase 2 på Indre Harøy, og henter 500 millioner kroner.

Publisert 18. apr. 2023
Oppdatert 18. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
TRENGER PENGER: Salmon Evolution, ledet av Trond Håkon Schaug-Pettersen. Foto: Iván Kverme

 

Salmon Evolution har hyret inn DNB Markets og Nordea som hovedtilretteleggere og Arctic Securities og Pareto Securities som medtilretteleggere for en rettet emisjon på 500 millioner kroner, går det frem av en børsmelding.

Emisjonskursen vil bli satt gjennom en akselerert bookbuilding-prosess.

Nettoprovenyet skal gå til finansiering av den estimerte egenkapitalandelen for fase 2 i utbyggingen av det landbaserte oppdrettsanlegget på Indre Harøy, i tillegg til generelle selskapsformål.

Ronja Capital II AS (Roger Halsebakk), Farvatn Private Equity AS (Johan Odvar Odfjell) og Kjølås Stansekniver AS (Frode Kjølås) har forhåndsforpliktet seg til tegning av aksjer for rundt 80 millioner kroner.

Videre har kommersiell direktør Odd Frode Roaldsnes (gjennom Anno Invest AS) indikert tegning av 250.000 aksjer, mens styremedlem Anne Breiby og finansdirektør Trond Vadset Veibust (gjennom Trollkyrkja) vil tegne for henholdsvis 500.000 og 250.000 kroner.

Selskapet skriver videre i meldingen at en reparasjonsemisjon vil bli vurdert.