<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNV kjøper opp Åkerblå Group

DNV styrker seg innen havbrukssektoren med oppkjøpet av Åkerblå Group. – Dette oppkjøpet er svært viktig for DNVs satsning innen akvakultur, sier konsernsjef Remi Eriksen.

Publisert 28. juni 2023
Oppdatert 28. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
OPPKJØP: Konsernsjef Roger Sørensen (t.v.) i Åkerblå blir nå en del av DNV etter oppkjøpet. Til høyre står adm. direktør Geir Fuglerud i Supply Chain & Product Assurance i DNV. Foto: Åkerblå Group

Det norske selskapet DNV annonserte onsdag at det har inngått en avtale om å kjøpe Åkerblå Group, som driver med havhelse i Norge. Oppkjøpet har som mål å styrke DNVs tjenestetilbud innen akvakultur og fornybar offshore-energi i Europa.

Åkerblå Group er en kunnskapsbedrift som er spesialisert på bærekraftige løsninger i havet. De tilbyr tverrfaglig ekspertise innen fiskehelse, miljø og tekniske tjenester til sine kunder. Med kontorer og laboratorier i flere land, inkludert Norge, Storbritannia, Island og Litauen, har Åkerblå Group et solid fotfeste i bransjen.

– Denne avtalen er svært viktig for DNVs satsning på kunnskapsdrevne løsninger innen akvakultur. Åkerblå Group komplementerer mange av våre tjenester og tilfører DNV betydelig ny ekspertise innen biovitenskap. Vi ser frem til å sammen kunne skape økt verdi for våre kunder innen akvakultur og fornybar energi offshore både i og utenfor Europa, sier konsernsjef Remi Eriksen i DNV.