<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dropper ny emisjon på grunn av lav aksjekurs

Det landbaserte oppdrettsselskapet Andfjord Salmon kansellerer påfølgende emisjon på 77 millioner på grunn av lav aksjekurs.

Publisert 30. juli 2023
Oppdatert 30. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
KANSELLERER: Andfjord Salmon kansellerer del 2 av kapitalinnhenting. Her avbildet er adm. direktør Martin Rasmussen. Foto: Iván Kverme

 

I en tidligere børsmelding datert 27. juni kunngjorde det landbaserte oppdrettsselskapet, Andfjord Salmon, gjennomføringen av en rettet emisjon på nesten 16 millioner aksjer. Selskapet skaffet til sammen 615 millioner kroner fra aksjonærene til en kurs på 38,50 kroner per aksje.

Aksjen under tegningskurs

Ved avslutningen av handelsdagen på Oslo Børs fredag ble aksjen omsatt for 37,30 kroner.

Opprinnelig hadde selskapet planlagt å gjennomføre en påfølgende emisjon av 2 millioner nye aksjer og hente inn ytterligere 77 millioner. Styret har nå besluttet å avstå fra det påfølgende tilbudet. Det kom frem i en børsmelding lørdag ettermiddag.

Bakgrunnen for kanselleringen er den lave aksjekursen på selskapets aksjer, som har blitt handlet i betydelige volumer til disse lave kursene. 

Aksjonærene har dermed hatt muligheten til å kjøpe aksjer i markedet til priser lavere enn det som ville vært tegningskursen i det påfølgende tilbudet. 

Som et resultat av dette har oppdrettselskapet på Andøya kommet til konklusjonen at det ikke ville være gunstig for aksjonærene å kjøpe de nye aksjene i det påfølgende tilbudet, opplyses det.