<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland stanser import av japansk sjømat

Russland gjør som Kina og stanser all import av sjømat fra Japan. De hevder at utslippene av radioaktivt kjølevann i Japan er grunnen.

Publisert 16. okt. 2023 kl. 10.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
RUSSLANDS UTENRIKSMINISTER: Sergej Lavrov. Foto: NTB

Russland omtaler grepet som et forsiktighetstiltak, selv om både Japan og Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har forsikret at utslippene er trygge.

Nyheten ble kunngjort samtidig som Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er i Kina. Det skjer i forbindelse med et toppmøte om det såkalte Belte-vei-initiativet – Kinas store infrastruktur- og økonomiske utviklingsprosjekt.

130 land sender representanter til møtet, som offisielt starter tirsdag. Det er ventet at Russlands president Vladimir Putin vil dukke opp.

Belte-vei-prosjektet er en storstilt infrastrukturplan som skal utvide Kinas rolle i verdenshandelen og skaffe landet økt politisk innflytelse. Prosjektet ble først kunngjort for ti år siden.

Lavrov sier at infrastrukturplanen er nøkkelen til internasjonalt samarbeid. Mandag møtte han Kinas utenriksminister Wang Yi.

(NTB)