<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye rekorder for lakseprisen

Lakseprisene er rekordhøye viser tall fra iLaks torsdag og Intrafish fredag.

Publisert 5. apr.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
LAKS: Prisene stiger til nye rekorder. (c) Egomezta | Dreamstime.com

Lakseprisene stiger til nye høyder, og er nå på nivåer opp mot 140 kroner kiloen, melder bransjeavisen Intrafish fredag og bekrefter med det nyheten fra iLaks torsdag.

– Prisene er veldig høye. Det er lite fisk tilgjengelig, og mye av det som slaktes er produksjonsfisk. Dermed blir prisen på superior-fisken enda høyere, sier en eksportør.

En eksportør melder at han har kjøpt fisk i Nord-Norge på nivåer fra 132 – 139 kroner kiloen.

En oppdretter melder om enda høyere priser.

– Vi får 135 – 145 kr/kg for fisk mellom 3 og 6 kilo. Det er lavt utbud, og mye produksjonsfisk. Det er veldig høye priser, men slik jeg ser det er det ikke markedet som drar dem opp. Grunnen til de høye prisene er dempet utbud, sier han.

Ved laksebørsen Fish Pool handles fremtidskontrakter. Også de er opp.

– For andre halvår ligger kjøpere og byr 88 kr/kg, mens selgerne vil ha 89 kr/kg. Dermed priser markedet inn en oppgang på rundt ti prosent fra samme periode i fjor, sier administrerende direktør Søren Martens.

– Alle prater om at det er mye produksjonsfisk, og uvanlig stor prisdifferanse mellom den og superior-fisken, sier Martens.

Intrafish får rapporter om priser som er noe opp fra forrige uke. Prisene vi får opplyst er:

3–4 kg: 129 – 135 kr/kg

4–5 kg: 132 – 140 kr/kg

5–6 kg: 135 – 145 kr/kg

6+ kg: 135 – 145 kr/kg (ingen særlig premium på stor fisk når det generelle prisnivået er så høyt, opplyser et par aktører)

(TDN Direkt)