<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan utløse et kraftig kjøpssignal

Grieg Seafood-aksjen kan nå være i ferd med å utløse en kraftig kjøpssignal.

Publisert 13. aug.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 362 ord
GRIEG SEAFOOD: Aksjen er fremdeles ned 60 prosent fra all-time high, men nå kan det være i ferd med å skje noe interessant (Illustrasjonsfoto). Foto: Grieg Seafood

Grieg Seafood-aksjen har aldri klart å hente seg inn etter laksekrakket på Oslo Børs i slutten av september 2022. Selv etter en oppgang på 8 - 9 prosent, fra årets laveste på 57,80 kroner i midten av juli, er aksjen fremdeles ned 60 prosent fra all-time high på 156,20 kroner intradag den 12. juli 2022.

GRIEG SEAFOOD: Aksjen stanger mot den tekniske motstanden på 64,0-nivået. Chart: Tradingview / Finansavisen

Det har vært både store opp- og nedturer underveis, men etter en opptur inn i julen, og inn i februar 2023, er det blitt utviklet en fallende trend. 

Aksjen vaker nå rundt midtlinjen i den fallende trenden, men kan være i ferd med å utvikle en interessant vendepunktsformasjon.

Dobbel-bunn-formasjon?

Hvis det er en litt skjev dobbel-bunn-formasjon (intradag har aksjen nylig dykket ned mot 58 kroner og nesten tangert bunnen på 57,80 fra midten av juli), kan brudd på halslinjen på 64,0-nivået utløse et kraftig kjøpssignal og åpne for oppgang mot 70 kroner. I så fall vi aksjen møte teknisk motstand på 66,60-nivået og ved 200 dagers glidende gjennomsnitt. Denne må brytes på stigende omsetning for å åpne for videre oppgang mot 69,55-nivået og 70 kroner.

En slik eventuell oppgang  kan også åpne for støt opp mot taket i den fallende trenden, men det er foreløpig ikke noen signaler i chartene som pekter mot et mulig trendbrudd enda. Da må i så fall også den tekniske motstand på 72,0-nivået først brytes på stigende omsetning. 

Positiv undertone

Den fallende trendlinjen i RSI-chartet er brutt. Det er etablert en positiv undertone og RSI har brutt gjennom 50-nivået igjen. Det signaliserer økende stigningstakt og kan åpne for et brudd på 64,0-nivået. Så lenge den positive undertonen fortsetter, kan også eventuelle korreksjoner ned bli forbigående.

Ved eventuelle tilbakefall, som aksjen er blitt rammet av flere ganger tidligere, er det teknisk støtte på 60,50-nivået og ved årets laveste på 57,80-nivået. Eventuelle brudd på disse, og den positive undertonen i RSI-chartet, vil raskt kunne endre det tekniske bildet helt.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.