<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Streik og sykdom dro ned Bakkafrost-resultatet

Bakkafrost leverte langt lavere tall i andre kvartal enn hva analytikerne ventet. Selskapet skylder på streik på Færøyene.

Publisert 06:02
Oppdatert 13:14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 299 ord
IKKE FORNØYD: – Vi er ikke fornøyde med de finansielle resultatene dette kvartalet, som i hovedsak skyldes streik på Færøyene, sier konsernsjef Regin Jacobsen i Bakkafrost. Foto: Ivan Kverme

Det Færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost fikk et operasjonelt driftsresultat på 388 millioner danske kroner i andre kvartal, mot 353 millioner danske kroner i samme periode i fjor.

Det var lavere enn hva analytikerne ventet på forhånd. Ifølge Infront-konsensus ventet analytikerne i gjennomsnitt at selskapet ville legge frem et operasjonelt driftsresultat på 559 millioner danske kroner kvartalet.

De svakere resultatene skyldes, ifølge selskapet, streik på Færøyene.

– Vi er ikke fornøyde med de finansielle resultatene dette kvartalet, som i hovedsak skyldes streik på Færøyene. På den andre siden er vi veldig fornøyde med vår operasjonelle posisjon, spesielt innen det færøyske freshwater-segmentet, hvor både effektivitet og produksjonsvolumer av større smolt fortsetter å bedre seg, sier konsernsjef Regin Jacobsen i Bakkafrost i forbindelse med kvartalsrapporten.

Ifølge Jacobsen førte den nevnte streiken til forsinket slakting av fisken fra Færøyene i kvartalet, noe som påvirket realisert laksepris negativt.

– Som et resultat av dette slaktet vi 4.000 tonn laks etter streiken, til mye lavere priser, samt at det ble langt lavere slaktevolumer i kvartalet enn planlagt, sier han.

Bakkafrost

(Mill. DKK) 2.kv/24 2.kv/23
Driftsinntekter 2.067 1.670
Operasjonelt driftsresultat 388 353
Resultat før skatt −139 −153
Resultat etter skatt −117 −123

Kutter guiding

Bakkafrost har allerede meldt til markedet at det slaktet 21.600 tonn i kvartalet, fordelt på 10.200 tonn fra Færøyene og 11.400 tonn fra Skottland.

Selskapet har tidligere meldt at det venter et totalt slaktevolum på 91.000 tonn i år. Dette målet kuttes nå til 88.500 tonn, fordelt på 63.500 tonn fra Færøyene og 25.000 tonn fra Skottland.

Dette skyldes et ILA-utbrudd (infeksiøs lakseanemi) i mai som gjør at én million fisk ved en lokalitet på Færøyene må slaktes tidligere enn planlagt.