<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

RYANAIR: VESENTLIG LAVERE BILLETTPRISER ENN I FJOR SOMMER

TDN
Publisert 08:11

Oslo (Infront TDN Direkt): Ryanair venter at billettprisene i regnskapsmessig andre kvartal vil være vesentlig lavere enn sommeren 2023.

Det fremgår av selskapet rapport for regnskapsmessig første kvartal mandag.

"Mens etterspørselen i andre kvartal er sterk, er prisene fortsatt svakere enn vi ventet, og vi forventer nå at prisene i andre kvartal blir vesentlig lavere enn i fjor sommer (tidligere forventet å være flatt til beskjedent opp)", skriver Ryanair.

Selskapet forventer fortsatt å øke trafikken med åtte prosent i regnskapsmessig 2025, til 198-200 millioner passasjerer, med forbehold om at Boeing-leveransene går tilbake til kontraktsmessige nivåer før årsskiftet.

Som tidligere guidet venter selskapet at enhetskostnadene vil vokse beskjedent i år som følge av at kostnader ekskludert drivstoff blir betydelig oppveid av besparelser fra drivstoff-hedging og økende netto renteinntekter.

Ryanair skriver at resultatene for regnskapsmessig første halvår er helt avhengig av bestillinger og yield i august og september, og at selskapet som normalt for perioden har nesten null visibilitet for regnskapsmessig tredje og fjerde kvartal, men legger til at fjerde kvartal ikke vil dra nytte av tidlig påske som i fjor.

"Det er for tidlig å gi meningsfull resultat etter skatt-guiding for regnskapsåret 2025, selv om vi håper å kunne gjøre det det ved fremleggelsen av resultater for første halvår i november", heter det i førstekvartalsrapporten.

Ryanair hadde en omsetning på 3,65 milliarder euro i regnskapsmessig første kvartal 2024, opp fra 3,63 milliarder euro samme periode året før. Resultat etter skatt var 360 millioner euro, mot 663 millioner euro i perioden året før. Selskapet fraktet 55,5 millioner passasjerer i perioden, mot 50,4 millioner året før.