<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea: Ser god boliglånsaktivitet også i okt og nov -Storset

Børsmelding
Publisert 17. okt.

Oslo (Infront TDN Direkt): Nordeas utlån til bolig i Norge økte med 2,1 prosent på årsbasis i tredje kvartal 2024, og banken forventer god aktivitet også i oktober og november.

Det sier konserndirektør Snorre Storset i Nordea til TDN Direkt torsdag.

-Vi har sett at boligmarkedet begynner å få litt mer fart igjen. Annualisert var veksten på 2,1 prosent i kvartalet, men i september alene var veksten på over fire prosent på boliglånsiden – det er hyggelig å se at det er litt mer fart i markedet igjen. Vi ser også at antall kunder som har bedt om finansieringsbevis har økt kraftig, sier han.

Storset viser til at banken har sett en økning på 24 prosent i antall kunder som ber om finansieringsbevis i tredje kvartal 2024, sammenlignet med samme periode i fjor.

Et stabilt rentenivå, et godt lønnsoppgjør, og fallende inflasjon er faktorer som bidrar til utlånsveksten, sier Storset, og legger til at den økte kjøpekraften bidrar positivt til utlånsaktiviteten for boliglån.

-Vi tror oktober og november vil være måneder med bra aktivitet også – vi ser at aktiviteten er på et bra nivå, sier han.

Nordeas utlån til bedrifter i Norge falt med 0,6 prosent i tredje kvartal 2024, hvor nedgangen knytter seg til redusert utlån til næringseiendom og boligutvikling. For øvrige næringer steg utlån med 3,2 prosent i kvartalet annualisert, og er 8,5 prosent høyere enn samme periode i fjor, påpeker Storset.

-Hvis man ser på det som er boligutviklingsrelatert er det mange prosjekter som har blitt avsluttet de siste par kvartalene, mens det har vært færre som har startet nye prosjekter. Men i tredje kvartal og inn i fjerde kvartal ser vi at det er flere prosjekter på gang, men det tar jo litt tid før de trekker på lånene. Vi har hatt en liten dipp som vi tror kommer tilbake, på basis av at vi har lånt ut penger til nye prosjekter som vi tror vil komme i året som kommer, sier han.