<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-gigantens Kina-planer: – Ganske aggressivt

PC-produsenten Dell sies å ville trappe ned bruken av databrikker produsert i Kina. Allerede neste år skal de være kuttet ut helt.

Publisert 5. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
ENDRING: Amerikanske Dell vil fase ut bruken av databrikker produsert i Kina. Foto: Bloomberg

Den amerikanske PC-produsenten Dell sikter mot å fase ut bruken av databrikker produsert i Kina innen 2024, melder japanske Nikkei. Dell skal også ha bedt leverandører om betydelige kutt i bruken av andre komponenter produsert i Kina.

Bakgrunnen skal være et ønske om diversifisering i forsyningskjedene samt bekymring om spenningen mellom myndighetene i USA og Kina.

Vietnam nevnes som et land der Dell kan bygge ny kapasitet.

– Ganske aggressivt

Ifølge Nikkei-kilder er Dell-leverandører bedt om å redusere bruken av kinesiskproduserte brikker, også de som er produsert ved fabrikker som er eid av andre enn kinesiske brikkeprodusenter.

En av den japanske avisens kilder omtaler Dells mål om total utfasing innen 2024 som et «bestemt skifte» og «ganske aggressivt».

Angivelig har også Dell-rivalen HP begynt å se på mulighetene for flytting av produksjon sammen med sine leverandører, ifølge Nikkei.

Dells kommentar til rapportene er at selskapet fortløpende utforsker muligheter for diversifisering i forsyningskjedene som gir mening for driften og kundene. Ifølge avisen understreker Dell også at Kina er et viktig marked der de har ansatte og kunder å ta vare på.