<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teknologiselskapene fortsetter å kutte: Yahoo kutter 20 prosent

Yahoo føyer seg inn i rekken av teknologiselskaper som kutter stillinger.

Publisert 9. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
YAHOO HOPPER PÅ TRENDEN: Yahoo gjør som de andre teknologiselskapene og kutter kraftig i arbeidsstyrken. Foto: Bloomberg

Teknologiselskaper har i det siste kuttet stillinger på løpene bånd. Nå hopper også Yahoo på båndet. Selskapet vil kutte 20 prosent av arbeidsstyrken, eller rundt 1.600 stillinger. 1.000 av de må allerede gå i slutten av denne uka, ifølge CNBC.

Kuttene er en del av en bredere innsats for å effektivisere selskapets annonse enhet. Nå går Yahoo for et partnerskap med Taboola, et digitalt reklameselskap.

– Disse beslutningene er aldri enkle, men vi tror at disse endringene vil forenkle og styrke annonsevirksomheten vår på lang sikt, samtidig som Yahoo kan levere bedre verdi til våre kunder og partnere, sa en talsmann for Yahoo til CNBC.

Ikke den første

USA-baserte selskaper kunngjorde planer om å kutte 102.943 stillinger i januar, en økning på 136 prosent fra måneden før, viser nye tall fra det private arbeidsformidlingsselskapet Challenger, Gray & Christmas.

I følge nettsiden layoffs har 322 teknologiselskaper kuttet til sammen 100.746 stillinger så langt i 2023. Blant disse finner vi Dell, Zoom og Disney.

Datagiganten Dell planlegger å kutte 6.650 stillinger som følge av fallende etterspørsel etter datamaskiner, ifølge Bloomberg. Rundt fem prosent av Dells globale arbeidsstyrke mister dermed jobben, og antall ansatte blir det laveste siden 2017.

Videokonferanse-selskapet Zoom kunngjorde også at de har planlagt å si opp rundt 1.300 ansatte, som utgjør rundt 15 prosent av arbeidsstyrken.

Disney, et av verdens største medie- og underholdningskonsern, kunngjorde en omfattende restrukturering onsdag, og kutter 7.000 stillinger.

I Norge har Telenor utalt at de skal kvitte seg med seks prosent av arbeidsstaben og sier opp 200 stillinger.