<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Airthings når ikke salgsmål – vil hente 75 millioner

Airthings-styrleder Geir Førre mener at det nå er usannsynlig at selskapet vil nå salgsmål. Sammen med tidligere skistjerne Aksel Lund Svindal garanterer han nå for en ny emisjon i selskapet.

Publisert 10. feb. 2023
Oppdatert 10. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
AKSJONÆR: Aksel Lund Svindal. Foto: NTB

 

Airthings hadde i fjerde kvartal inntekter på 9,5 millioner dollar, ned 10 prosent fra 10,6 millioner i samme periode i fjor.

Selskapet skriver i meldingen at nedgangen reflekterer at partnerne i forbrukersegmentet reduserer varelageret, samt at man innen bedriftssegmentet ser lengre salgstider.

– Sluttbrukeretterspørselen har holdt seg bra, selv om usikre markedsutsikter driver partnere til å redusere risiko og presse bestillinger ut i tid. Når det er sagt, har lagernivåene hos våre partnere sunket betydelig gjennom 2022 og påvirket inntektene våre, men dette er også en potensiell mulighet inn i 2023, sier Airthings-sjef Øyvind Birkenes i en kommentar.

Han påpeker at selskapet tilpasser seg usikkerheten ved å intensivere fokus på optimalisering av forretningsdriften, reduksjon av varelageret, samt å forbedre kontantposisjonen. 

– Vi mener dette er forsvarlige skritt for å sikre selskapets langsiktige lønnsomme vekst, men det gjør det også usannsynlig at vi vil nå vårt salgsmål på 100 millioner dollar allerede i 2024, sier styreleder Geir Førre.

Emisjon

Selskapet melder samtidig at de vil hente 75 millioner kroner i en rettet emisjon med en tegningskurs på 3,20 kroner.

Selskapets hovedaksjonær, Firda AS, har sammen med Aksel Lund Svindals A Management, forpliktet seg til å tegne aksjer for 50 millioner kroner i emisjonen. De har også garantert for de resterende 25 millioner kronene.

Emisjonen vil bli gjennomført etter børsslutt mandag 13. februar.

Airthings

Airthings
(Mill. USD)4. kv./224. kv./21
Driftsinntekter9,510,6
Driftsresultat−3−4
Resultat før skatt−4−4
Resultat etter skatt−3−1