<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber Elon Musk, via Twitter, om å gjenåpne Starlink for Ukrainas militære

Elon Musk forsvarer strupingen av Starlinktjenester med frykt for tredje verdenskrig.

Publisert 13. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
REKORDMANN MED BØNN: Scott Kelly har over 520 dager i verdensrommet og var stasjonert i et helt år på romstasjonen ISS. FOTO:NASA

Sist uke sperret Starlink ifølge Ukrinform ukrainske militære styrkers bruk av droner kontrollert ved hjelp av satellittnettverket.

Nå rykker pensjonert NASA-astronaut Scott Kelly ut på Twitter og ber Elon Musk om å gjenåpne Starlink for Ukrainas militære.

«Elon Musk, Ukraina trenger desperat din fortsatte støtte. Gjenopprett den fulle funksjonaliteten til Starlink-satellittene dine. Forsvar mot folkemord er ikke en offensiv kapasitet. Det er overlevelse. Uskyldige liv vil gå tapt. Du kan hjelpe. Takk.»

Nei, svarer milliardæren og skylder på at han ikke vil bidra til at tredje verdenskrig starter.

«Du er smart nok til ikke å svelge medias og andres propaganda-bullshit. Starlink er ryggraden i Ukrainas kommunikasjon, spesielt i frontlinjene, hvor nesten all nettilgang er ødelagt. Men vi vil ikke muliggjøre en eskalering av konflikter som kan føre til til tredje verdenskrig.»

I en senere posting på Twitter, skriver Musk at Starlink er ment for privat bruk, ikke militær og at de ikke har benyttet seg av sin rett til å stenge nettet ned.

«Vi prøver hardt å gjøre det rette, hvor det rette er et veldig vanskelig moralsk spørsmål», skriver Musk videre.