<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Privat forsvarsleverandør skal drifte NATOs kommunikasjonsnett

Nytt gigantprosjekt for sikker kommunikasjon i en global krig skal være operativt om 13 måneder.

Publisert 15. feb. 2023
Oppdatert 15. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
BAKKESTASJON: Nå skal bakkestasjoner og satellittene i Skynet driftes i seks år av Babcock International Group. FOTO:Airbus Defence & Space

Det britiske forsvarets satellittnettverk for kommunikasjon, Skynet, som utover å sørge for strategisk og sikker kommunikasjon for Storbritannia, også benyttes av NATO, skal nå driftes av Babcock International Group, skriver Bloomberg.

I en nylig inngått avtale med det britiske forsvarsdepartementet, skal Babcock og dets partnere administrere departementets satellitter og bakkestasjoner i seks år under en kontrakt verdt 400 millioner pund, tilsvarende 4,9 milliarder kroner.

Forsvarsdepartementet har ifølge en pressemelding opplyst at kontrakten omfatter 400 arbeidsplasser i Storbritannia.

Kontrakten på nesten 5 milliarder kroner er en del av det britiske forsvarsdepartementets Skynet 6-program som har en kostnadsramme på 6 milliarder pund, tilsvarende 73 milliarder kroner.

 Skynet 6 skal levere kommunikasjon på slagmarken til britiske og allierte styrker som opererer over hele verden og være operativ innen mars 2024.