<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Denne Apple-biten blir oversett

Goldman Sachs-analytiker Michael Ng mener svakere produktsalg skjuler veksten for tjenester, og ser mer enn 30 prosent oppside i Apple.

Publisert 6. mars 2023
Oppdatert 6. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
GOLDMAN-FAVORITT: Apple, ledet av Tim Cook. Foto: NTB

Goldman Sachs har gjenopptatt dekning av Apple med en kjøpsanbefaling og kursmål 199 dollar, melder CNBC. Det tilsvarer 32 prosent oppside fra fredagens sluttkurs.

Analytiker Michael Ng mener markedet burde gi mer oppmerksomhet til teknologigigantens kundebase og veksten i gjentakende inntekter fra tjenester, eller «Apple-as-a-Service» som han kaller det.

«Markedets fokus på tregere vekst i produktinntektene maskerer styrken av Apples økosystem og tilhørende vekststabilitet og visibilitet», skriver han.

Apple-salget på 117 milliarder dollar i fjerde kvartal var 5 prosent ned fra samme periode året før. Kvartalet ble det første siden 2019 med negativ vekst.

– Attraktivt priset

«Veksten i tjenester og ny produktinnovasjon burde kompensere for syklisk motvind, som eksempelvis lavere etterspørsel etter Iphone og forbrukerelektronikk», heter det ifølge kanalen videre i analysen.

Den sykliske motvinden har ifølge Ng gjort at Apple nå er «attraktivt priset». Analytikeren viser til at aksjen handles på 24 ganger 2023-resultatet, noe som er under gjennomsnittet for 2020-22 på 27 og under fjorårets høyeste på 32 ganger 2023-resultatet.

Goldman Sachs-analytikeren anser sjansene for å kapre markedsandeler innen tjenester som store, og mener denne delen av virksomheten vil stå for det meste av resultatveksten de neste fem årene. I det korte bildet tror han Appstore og abonnement på innhold fra tjenester som Apple TV og Apple Music vil være de største bidragsyterne.

Apple stiger 2 prosent i mandagens førhandel på Wall Street.