<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

StrongPoint inngår avtale med Rimi

StrongPoint er blitt enige med den baltiske dagligvarekjeden Rimi om å levere elektroniske hylleetiketter. 

Publisert 27. mars 2023 kl. 09.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
HOLDER STAND: 9 år etter at kjeden forsvant fra Norge, er Rimi blant de største dagligvarekjedene i Baltikum. Her fra Riga i Latvia.  Foto: Dreamstime

 

Strongpoint har inngått en rammeavtale med en av de største dagligvarekjedene i Baltikum, Rimi Baltic.

Strongpoint skal levere og installere Pricer elektroniske hylleetiketter til potensielt alle de 300 Rimi-butikkene i regionen, på tvers av de tre landene (Estland, Latvia og Litauen).

Avtalen kommer på plass etter et vellykket pilotprosjekt i Latvia., hvor Rimi har gjennomført effektivitetstester. Lignende tester vil også bli gjennomført i Estland og Litauen, opplyser selskapet i en børsmelding mandag. 

STOLT: Konsernsjef Jacob Tveraabak i Strongpoint. Foto: Ivan Kverme

281 butikker

– Jeg er ekstremt stolt av vårt baltiske team for denne enestående kundeseieren. Vi beviser igjen vår strategi om å eksportere effektivitetsparende teknologier til land i Europa og demonstrerer at StrongPoint er en nøkkelteknologi partner for dagligvareforhandlere, sier Jacob Tveraabak, konsernsjef i StrongPoint.

Rimi i Baltikum, som er en del av den svenske Ica Group, må kunne kalles en slags siste rest av dagligvarebutikken som var blant de første byggestene i oppbyggingen av Stein Erik «Rimi»-Hagens forretningsimperium. Hagen startet i 1977 dagligvarekjeden Rimi, og i 1992 kom den svenske kjeden Ica inn på eiersiden, før Hagen var helt borte fra eiersiden i 2004.

I dag har har Rimi Baltic 281 butikker fordelt på de tre baltiske landene, og sysselsetter over 12.000 ansatte. 

–  Dette er et viktig skritt i hylledigitaliseringen i den baltiske regionen hvor de største forhandlere beveger seg mot mer effektiv butikkdrift, sier Rimantas Mazhulis konserndirektør for StrongPoint i Baltikum og legger til: 

– Vi ser frem til å samarbeide med Rimi om dette prosjektet over kommende år som hjelper dem å oppnå effektivitetsbesparelser.