<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mislykket finansiering: Sier opp 85 prosent av alle ansatte

Richard Bransons Virgin Orbit stanser driften og sier opp nesten alle sine ansatte etter en mislykket kapitalinnhenting. 

Publisert 31. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord
SATELITTSELSKAP: Virgin Orbits Boeing 747-400 rakettoppskytingsplattform, kalt «Cosmic Girl». Foto: NTB

Richard Bransons satellittselskap Virgin Orbit sparker hele 85 prosent av staben, ifølge CNBC.

Det skjer samtidig som selskapet stanser driften «i overskuelig fremtid» etter å ha mislyktes i å sikre finansiering.

Selskapet skal si opp alle unntatt 100 ansatte, noe som utgjør rundt 85 prosent av hele arbeidsstyrken.

«Dessverre har vi ikke vært i stand til å sikre finansieringen for å gi en klar vei videre for dette selskapet,» sa adm. direktør Dan Hart sent torsdag ifølge CNBC. 

MILLIARDÆR: Richard Bransons Virgin Investments er i dag største aksjonær med eierandel på rundt 75 prosent. Foto: Bloomberg

Sårt tiltrengte midler

Sist uke skrev Finansavisen at Virgin Orbit var nærme en avtale som vil selskapet en investering på 200 millioner dollar fra den amerikanske investoren Matthew Brown.

Pengene var sårt tiltrengt for selskapet som har slitt med synkende kontantbeholdning og stadig større underskudd de seneste kvartalene. Bare de siste månedene har hovedaksjonær Richard Branson spyttet inn 35 millioner dollar.

«Vi har ikke noe annet valg enn å implementere umiddelbare, dramatiske og ekstremt smertefulle endringer,» sa Hart. 

Virgin Orbit vil gi en sluttpakke til de ansatte som mister jobben – med en direkte «pipeline» satt opp med søsterselskapet Virgin Galactic, som satser på romfartsturisme, for ansettelse, ifølge CNBC. 

Aksjen stuper 50 prosent i førhandelen på Wall Street, og er ned svimlende 96 prosent siden selskapets børsnotering i 2021.