<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsfall for Seadrill

Seadrills inntekter og driftsresultat stupte i fjerde kvartal. På Oslo Børs falt aksjen 3,1 prosent onsdag.

Publisert 5. apr. 2023
Oppdatert 5. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 300 ord
TALL: Konsernsjef i Seadrill Simon Johnson. Foto: Ivan Kverme

 

Seadrill fikk en justert EBITDA på 39 millioner dollar i fjerde kvartal mot 57 millioner dollar i den foregående tremånedersperioden, ifølge kvartalsrapporten.

Samlede driftsinntekter ble 228 millioner dollar, ned fra 269 millioner, mens driftsresultatet endte på minussiden med 7 millioner dollar, mot 20 millioner i pluss året før.

Kontantbeholdningen ved utløpet av kvartalet var på 480 millioner dollar. Ved utgangen av fjoråret var Seadrills ordrereserve på 2,3 milliarder dollar.

Selskapet skriver at total justert EBITDA var i tråd med forventningene og tidligere guiding, men lavere enn de foregående kvartalene.  På børsen falt aksjen 3,1 prosent til 392,50 kroner før handelen stengte onsdag.

Gode utsikter

Selskapet skriver i rapporten at det ser positivt på de fundamentale utsiktene i olje- og gassektoren. 

Forventet etterspørsel i riggmarkedet vil i 2023 og 2024 overgå tilbudet, og med svært lite ledig kapasitet klar til arbeid på kort sikt ventes fortsatte forbedringer i kontraktsverdiene.

Oljeselskapene viser ifølge Seadrill tegn til økte investeringer, noe som peker mot høyere etterspørsel etter tjenestene riggsektoren leverer.

«Mens etterspørselen er en nøkkeldriver tror vi at mangelen på tilgjengelige rigger, drevet av betydelig hugging i løpet av de siste åtte årene, vil være en kritisk komponent i markedets fortsatte positive moment», heter det.

Ultradypvannsmarkedet fortsetter å vise styrke med dagrater og utnyttelse som øker jevnt, i stor grad drevet av Petrobras i Brasil og operatører i Vest-Afrika. 

«Selv om markedet for harsh environment fortsatt er dempet, er vi stadig mer optimistiske når det gjelder utsiktene på mellomlang sikt. Den midlertidige skatteordningen som ble innført i Norge førte til en ny rekord for innsendte PUD-er i 2022, noe som over tid bør føre til større riggetterspørsel. En rekke enheter forlater regionen for arbeid i andre farvann, og vi venter å se en justering av tilbud og etterspørsel som resulterer i et vendepunkt, med ytterligere etterspørsel i 2024», skriver Seadrill ifølge TDN Direkt.