<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markerte investering med Musk-mobbing

Ryan Reynolds inn i kanadisk fintech.

Publisert 18. apr. 2023 kl. 11.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord
HAR IKKE RAKETT: Finansiering er planen, ikke kolonisering av Mars.  FOTO:NTB

Det er bare noen uker siden Ryan Reynolds solgte Mint Mobile til T-Mobile for 1,35 milliarder dollar, tilsvarende 14 milliarder kroner.

Reynolds har en trend med å investere hyppig og bredt ifølge Fortune, og nå kjøper filmstjernen seg inn i fintech-selskapet Nuvei. Investeringen ble også synliggjort i en Twitter-video, som også inneholder et spisset humoristisk budskap til de som dyrker Elon Musk i vel meste laget.

Betalingsselskapet Nuvei, er kanadisk med base i Montreal.

– Jeg kan omtrent like mye om fintech som jeg gjorde om gin eller mobil for noen år siden. Men Nuvei imponerer meg. Lederteamet er ekstremt intelligent, hardtarbeidende og det er på tide at et kanadisk selskap får den type oppmerksomhet amerikanske teknologiselskaper gjør, sier Reynolds i en uttalelse om sin eierandel.

Reynolds solgte sin andel i Aviation Gin for 610 millioner dollar i 2020. Reynolds andre investeringer inkluderer det walisiske fotballaget Wrexham og pr-selskapet Maximum Effort.

Nuvei ble grunnlagt for 20 år siden og er til stede i rundt 200 markeder og er verdt nesten 6 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Selskapet ble børsnotert i Canada i 2020 og i USA i 2021 – samme tidspunkt som techaksjer økte i popularitet. Nuvei var også gjenstand for gransking i en rapport fra Spruce Point Capital Management i 2021, som oppfordret investorer til å selge sin eierandel i selskapet på grunn av påstander om svindel fra topplederne.