<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye bestillinger for Tekna

Tekna Holding har mottatt tre ytterligere bestillinger på sine plasmasystemer. 

Publisert 20. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
SER ET OPPMUNTRENDE 2023: Luc Dionne, adm. direktør i Tekna Holding har landet tre ytterligere bestillinger i 2023. Foto: Tekna Holding

 

Teknologiselskapet Tekna har mottatt bestillinger på tre plasmasystemer til en verdi på 2,6 millioner kanadiske dollar, tilsvarende 20 millioner norske kroner, det fremgår i en børsmelding torsdag.

Bestillingen består av en TEK40 og to TEK15-modeller som er designet for forskning og utviklingsarbeid. Modellene skal bli levert til kunder i Europa, Latin-Amerika og Asia.

Et oppmuntrende 2023

Med disse tre bestillingene har Tekna så langt i 2023 fem bestillinger, da de i januar landet en kontrakt om en TEK15 og en TEK40-modell. Totalverdi for disse fem bestillingene er på 4,17 millioner kanadiske dollar, tilsvarende i overkant av 32 millioner norske kroner med dagens kurs.

– Den oppmuntrende trenden vi har observert fortsetter etter Covid-19-pandemien, med økt aktivitet blant våre eksisterende og potensielle kunder og en sterk pipeline av prosjekter og etterspørsel etter våre avanserte plasmasystemer, kommenterte adm. direktør i Tekna, Luc Dionne.

Tekna Holding har slitt på børs det siste året, men sikret seg ytterligere finansiering tidligere denne måneden fra selskapets største aksjonær, Arendals Fossekompani. Beløpet var på 25 millioner kanadiske dollar, tilsvarende ca. 195 millioner kroner.