<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre cyberangrep i Norge

Globale cyberangrep fortsetter å øke, og Check Points sikkerhetsrapport for første kvartal i 2023 viser en global økning. I Norge har trenden derimot snudd.

Publisert 7. mai 2023 kl. 13.37
Oppdatert 7. mai 2023 klokken 17.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
SOFISTIKERTE KAMPANJER: Erling Schackt, teknologisjef i Check Point Norge, hevder nettkriminelle stadig blir mer sofistikerte.  Foto: Check Point

Mens antallet cyberangrep øker globalt, er trenden motsatt i Norge. Det var i første kvartal 879 ukentlige angrep pr. organisasjon i Norge, ifølge en sikkerhetsrapport fra Check Point. I fjor var imidlertid tallet 905, altså en nedgang på 3 prosent.

Erling Schackt, teknologisjef i Check Point Norge, advarer imidlertid mot å senke skuldrene: 

– Det er viktig å poengtere at 2022 var et rekordår for cyberangrep, så antallet angrep er fortsatt høyt. I tillegg er 3 prosent en marginal nedgang, og det betyr på ingen måte at man er trygg.

Rapporten viser en global økning på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, hvor hver organisasjon står overfor et gjennomsnitt på 1.248 angrep i uken. I Europa er økningen på 6 prosent, med 1.025 ukentlige cyberangrep per organisasjon.