<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LinkedIn tar grep – over 700 mister jobben

Tech-nedbemanningen fortsetter. Nå varsler LinkedIn jobbkutt – som skal gi mer smidig stab og raskere beslutninger.

Publisert 9. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
FASER OGSÅ UT I KINA: LinkedIn og adm. direktør Ryan Roslansky. Foto: Bloomberg

LinkedIn, det karriererelaterte sosiale nettverket som i år er blitt 20 år gammelt, har varslet kutt av 716 stillinger samt endringer i Kina-strategien.

Bakgrunnen er endret kundeadferd og tregere inntektsvekst, og LinkedIn mener staben – som teller rundt 20.000 ansatte – må reorganiseres for å bli mer smidig og skape mer vekst.

Kina-endringene innebærer at InCareer, den lokale appen for ledige stillinger, fases ut. LinkedIn viser til at tjenesten har støtt på «hard konkurranse og et utfordrende makroøkonomisk klima».

I et brev til de ansatte forklarer LinkedIn-sjef Ryan Roslansky at kuttene vil bli gjort innen salgs-, drifts- og supportteamene, for å strømlinjeforme virksomheten og oppnå raskere beslutningsprosesser, ifølge Reuters.

Han varsler dessuten økt bruk av eksterne partnere, ikke bare for å betjene vekstmarkedene mer effektivt, men også fordi markedet og kundeetterspørselen svinger mer.

Endringene innebærer imidlertid også etableringen av minst 250 nye jobber.

Eieren kutter også

De seneste seks månedene er mer enn 270.000 tech-jobber blitt kuttet globalt, opplyser nyhetsbyrået og viser til nettstedet Layoffs.fyi.

Det er de store aktørene som har stått for de fleste av kuttene – blant annet har Amazon kuttet 27.000 stillinger, Facebook-eier Meta Platforms har kuttet 21.000, og Google-eier Alphabet har kuttet 12.000 stillinger.

Dessuten har Microsoft, som eier LinkedIn, varslet kutt av rundt 10.000 jobber de seneste månedene.

Microsoft kjøpte LinkedIn i 2016 for mer enn 26 milliarder dollar. Pr. mars i år hadde LinkedIn mer enn 900 millioner registrerte brukere.