<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forvalter plukker fem aksjer: – Neste Microsoft, Google og Amazon

Kunstig intelligens effektiviserer bedrifter verden over. Her er flere aksjer som kan nyte godt av teknologien. 

Publisert 16. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 392 ord
KJØP: Fortinets konsernsjef Ken Xie spiller golf. Innfelt: Global porteføljeforvalter i Alphinity, Trent Masters Foto: Getty Images/Alphinity

Big tech er ikke død, ifølge porteføljeforvalter Trent Masters, som identifiserer sine favorittaksjer for å spille på kunstig intelligens.

– Det har vært en voldsom rapporteringssesong. Selv om det har blitt minimale endringer i inntektsestimatene, var det bedre enn fryktet på forhånd, sier Masters, global porteføljeforvalter i Alphinity, i et videointervju med CNBC.

– Big tech er ikke død, bare hvilende.

Ifølge Masters er det nå to hovedtemaer i teknologisektoren: skytjenester og kunstig intelligens.

– Vanligvis er jeg veldig skeptisk til påstander om det neste teknologiske gjennombruddet, men kunstig intelligens er ikke som Segway – dette er ekte. Det har virkelig potensial, sier Masters.

– Virkelig spennende område

Kunstig intelligens tok verden med storm tidligere i år da ChatGPT slo gjennom på ordentlig. 

Både analytikere og forvaltere ble umiddelbart med på haussingen med tanke på mulighetene som åpner seg for selskaper som drar nytte av denne trenden.

– Enten det handler om juss, finans eller reise, kan du se at det blir utviklet kraftige verktøy. Og jeg tror virkelig at det er der vi kan se fremveksten av det neste Microsoft, Google eller Amazon, sa han.

Microsoft

Masters trekker frem Microsoft som første stoppested for investorer som ønsker å dykke ned i kunstig intelligens.

Techgiganten har både skytjenester og arbeider med å videreutvikle kunstig intelligens.

– Du kan bare tenke deg potensialet når du utnytter AI i det brede utvalget av Microsoft-produkter som brukes av 500 millioner bedriftskunder, sier Masters. 

– Den økende veksten i inntektene kan bli ganske bemerkelsesverdig.

Chip-muligheter

Halvlederfirmaer vil også dra nytte av infrastrukturen som ligger bak AI, og Masters trekker frem Nvidia og AMD som toppvalg. Han advarer imidlertid om at investorer må være selektive og forsikre seg om at oppsiden allerede er priset inn i aksjekursene.

Masters nevner også Onsemi som en annen aksje å kjøpe. Han sier at de fortsetter å levere til tross for konkurranse innen halvledere til bilindustrien.

– Flott resultat med enestående utførelse. Etterspørselen etter biler fortsetter å holde seg og de bredere trendene for elektriske kjøretøy fortsetter i samme spor, sier han.

Fortinet

En annen aksjefavoritt er det amerikanske cybersikkerhetsselskapet Fortinet.

Å investere i cybersikkerhet er og blir et sterkt valg, ifølge Masters, og Fortinet er godt posisjonert i vekstområdene innen sikkerhet for operasjonell teknologi og samspillet mellom sikkerhet og nettverk.

«Samlet sett har vi kjernefaktorer som driver markedet og markedsandeler som bør sikre en vekst på over 20 prosent de kommende årene, og med en enda høyere vekst i fri kontantstrøm», skriver Masters i et notat.